Bu Blogda Ara

23 Nisan 2012 Pazartesi

TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ TARİHİ


TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ TARİHİ...Ya da NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE""İŞTE BUDURRRR.

TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ TARİHİ
Gülsev Eyüboğlu 
Milliyetçilik kavramı tarihte ilk kez Devlet ilkesi olarak M.Ö.I .yüzyılda HUN lar tarafından benimsenmiştir.TÜRK ATA ları HUN lar;İlk düzenli Orduları da dünyada ilk kez kuranlardır.
HUN Hakanlarından ÇİÇİ YABGU nun söylediği  bir nutukta;Atalarından yalnızca miras olarak;Ülke ve Devlet kalmadığını,aynı zamanda "özgürlük(hürriyet) ve bağımsızlık(istiklal-egemenlik)" töreside miras olarak kaldığını söylemiştir.
TÜRK Hakanı Çiçi Yabgunun;bu nutkunu  Çin kaynaklarında inceleyen Alman bilim adamı Hürt;tarihte milliyetçiliği devlet siyasetinde değiştirilemez ilke olarak alan ilk devlet adamı nın TÜRK Hakanı Çiçi Yabgu olduğunu beyan etmiştir.
Tüm TÜRK yazıtlarında da yer alan milliyetçilik ögelerini vurgulayan sözler tamamen TÜRK TÖRESİ ve TÜRK DEVLET İLKESİDİR.En güzel örnek"bağımsızlık benim karakterimdir"diyerek MUSTAFA KEMAL ATATÜRK...ümüz devamlılığını sağlamıştır.
HUN HAKANI Çiçi Yabgunun ve o günkü TÜRK lerin bu düşünceleri gerçeğin ta kendisidir.Ve TÜRKLÜK düşüncesi,Millet olma özelliği eksiksiz ve tam olarak anlatılmaktadır.
TÜRK DEVLET inin kurucu ögesi milliyetçilik tarih boyunca devam etmiştir.
BİLGE KAĞAN anıtı;"Ey Türk Oğuz Beyleri;Üstten gök çökmedikce,alttan yağız yer yarılmadıkca bil ki;TÜRK MİLLETİ,TÜRK YURDU;TÜRK DEVLETİ,TÜRK TÖRESİ Bozulmaz.Eyyy..ölümsüz TÜRK MİLLETİ KENDİNE DÖN.Su gibi akıttığın kanına,dağlar gibi yığdığın kemiklerine layık ol."
TÜRK DEVLET i kurucu ögesi;TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ,Hakan Çiçi Yabgu dönemiyle başlayarak devamlılık takip ederek Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ümüzün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletimizinde kurucu ögesidir.
Başbuğ Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ümüz en büyük TÜRK Milliyetçisidir.Kendi el yazısıyla kaleme aldığı yurttaşlık bilgisi kitabında bakınız ne diyor?
"Bu gün kü TÜRK Ulusunun aslı;aynı kökün,aynı uzun ve ortak tarihin belgelediği belli bir karakterdir.TÜRK tipi;TÜRK ULUSU nu oluşturan insanların tarihi birdir.TÜRK ULUSU nun ortak özelliği olarak görülen başka bir niteliğide vardır.Bu nitelik;Türklerin hep aynı ahlak anlayışına sahip olduklarıdır.Bu yüksek karakter;başka biç bir milletin karakterine benzemez.Ahlakın millet oluşumundaki yeri çok büyük ve önemlidir".
ATA mız kendi el yazısıyla yazdığı yurttaşlık bilgisi kitabında devam ediyor.
"Ulusun(milletin)tanımı;TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KURAN TÜRKİYE HALKINA,TÜRK ULUSU DENİR.TÜRK ULUSU;BİR HALK YÖNETİMİ OLAN CUMHURİYETLE YÖNETİLEN BİR TÜRK DEVLETİ KURMUŞTUR.TÜRK DEVLETİ LAİKTİR.HER YETİŞKİN DİNİNİ SEÇMEKTE SERBESTTİR.TÜRK ULUSUNUN DİLİ TÜRKÇEDİR."
Ebedi Başkomutan(başbuğ) Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ümüz;Türk milliyetçiliğini "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE"diyerek bitirdiği 10.yıl nutkunda açıkca belirtmiştir.Ayrıca her nutkunda sözlerine "TÜRK MİLLETİ veya BÜYÜK TÜRK MİLLETİ "olarak başlamıştır.
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ümüz;Erzurum Kongresine başlarken "Tek amacımız,İstiklalimize(egemenliğimize)dayanan kayıtsız şartsız bir TÜRK DEVLETİ kurmak ve hedefi,her ne olursa olsun gerçekleştirmektir."
İşte TÜRK MİLLİYTÇİLİĞİ budur.
Onurla,gururla,göğsünü gere gere ;
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE........
İNADINA SONSUZA KADAR
Saygıyla Gülsev Eyüboğlu 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder