Bu Blogda Ara

23 Nisan 2012 Pazartesi

AT-TOPRAK-PUSAT ..1.Bölüm TOMRİS KAĞAN


AT-TOPRAK-PUSAT..1.bölüm



Günümüze yanlış olarak gelen "At-Avrat-Silah"töresi aslında "At-Toprak-Pusat(silah)"tır.        Çünkü TÜRK lerde kadın kutsaldır.Kutsal olan ANA aslında birinci ögedir.Neden ?TÜRK Mitoloji ve Destanlarında da anlatıldığı gibi;TÜRKlerde ANA(kadın) göklerden Tengri tarafından TÜRK soyu devam etsin diye gönderilmiştir.Bu ilginç efsane Oğuz Kağan Destanında da açıkca anlatılır.Oğuz gökten indirilen ay yüzlü kıza aşık oldu evlendi ondan üç oğlu oldu.Gün-Han,Ay-Han,Yıldız-Han.Bu üç oğul,sağ kol(Boz-ok)lar.
Yine Oğuz günlerden bir gün göl e indi,göklerden gelen kıza aşık oldu.Ondan da üç oğlu oldu.Deniz-Han,Dağ-Han,Gök-Han.Sol kol (üç-ok)lar.
        At-Avrat-Silah değil,At-Toprak-Pusat tır.Yüzyıllar öncesinden beri,TÜRK ler kız ve erkek çocuklarını hiç ayırım yapmadan savaşçı yetiştiriyorlardı.Savaşçı olan TÜRK kadınlarınında erkekler tarafından korunmaya ihtiyaçları yoktu.Ve topraklarını birlikte savunuyorlardı.TÜRK kadınının toprağını savunmasının en son örneği Kurtuluş Savaşımızdır.O çılgın TÜRK ninelerimiz,hem cephelerde savaştı hemde cephe gerisinde toprağını savundu.
        Nitekim,en büyük TÜRK Milliyetçisi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:kahraman TÜRK kadınına hakkı olan en büyük değeri verdi.Dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen buna en güzel örnektir.
        TÜRK'ün gerçek töresi "At-Toprak-Pusat"tır.Toprak vatandır.Toprağı vermek;özgürlüğü bırakıp köleliği kabul etmektir.Toprak zaten ANAYURT tur.Ve Anayurt'u savunmak kadın erkek herkesin görevidir.
        M.Ö.500 yıllarında,Karadeniz in doğusu,Kafkaslar ve Hazar Denizi arasında TÜRK kavmi İskit(Saka)ler yaşıyordu.İskitlerde Ordular kadın ve erkek savaşçılardan kuruluydu.Arkeolojik kazılarda bulunan yazılı belgelerden bir çoğunda"kadın ve erkek bütün savaşçıların"diye cümleler vardır.Ve bu topraklarda TOMRİS adında bir kadın Kağan yaşamıştır.
         Kocası yeni ölen Tomris Kağan'a o dönemin en büyük imparatorlarından Pers kralı Kiros hemen kendisine elçiler göndererek evlenme teklif etti.Aslında bu evlenme teklifi bir nevi tehditti.Hindistandan ,Balkanlara her yeri yakıp yıkan Kiros gözünü Kuzeye dikmişti.
         Savaşcı bir önder olan Kağan Tomris;en kanlı erkek barbarlığının hüküm sürdüğü o çağda;yetişkin bir oğlu olmasına rağmentek başına Kağan lığını sürdürüyordu.Yaşamı at üstünde geçen Tomris,o dönem İskitlerin giysisi olan ince deriden dar pantolon,post üstlük ve altın işlemeli tunç başlık giyiyordu.Ve kavminin başında,sert iklimli bol otlu geniş bozkırlarda yaşayıp giderken;o dönemin en zalim en kanlı en saldırgan Pers İmparatorunun tehditiyle karşı karşıya kaldı.
         Önceleri bir kadının yönettiği Ulus için kılıç kuşanmaya değmez diye düşünen küçümseyen Kiros;elçileri geri çevrilince deliye döndü.
         Kağan Tomris;"Hey Medler Kralı,bırak bu numaraları.Vazgeç.Git kendi işine bak sen.Halkıma bulaşma"diyerek fena halde Kiros'un elçilerini tersledi.
         Kiros hemen"ölümsüzler"adını verdiği 10000 kişilik özel kuvvetler birliğini Aras ırmağının öte yakasına geçirdi.Tomris Kağan,Kiros'u daha kuzeyde bekliyordu.Kiros basit bir savaş hilesiyle önden küçük bir öncü birliğini yem olarak gönderdi.Tomris Kağan ın öncü birlik subaylarından birini pusuya düşürerek yakaladı.Subay,Tomris Kağan ın oğluydu.Genç Savaşçı;Kiros un kendisini Anasına ve halkına karşı kullanmasına izin vermeden onu esir alan askerlerden birinin kaması ile kendini öldürdü.
        Oğlunun ölümünü duyan Tomris Kağan çılgına döndü(tüm TÜRK anaları gibi).Son,tek ve büyük hesaplaşmadan önce Pers Kralı Kiros'a şöyle haber gönderdi.
        "KANA DOYMAYAN KANLI KATİL DİNLE;TANRI ADINA ANT İÇERİM Kİ,KANA DOYMAYAN ADAMI,SENİ BEN KANLA DOYURACAĞIM."
         Bir ilk yaz akşamı güneş,kızıllığa boyadığı Karadeniz de batarken Tomris Kağan ve ordusu kendilerinden çok üstün olan Pers Ordusuyla kana kan dişe diş savaştılar.
         Karadeniz ve Kafkasların korkusuz Kağan ı Tomris savaşı kazanmıştı.
         Güneşin kzıllığı Karadenizden yansırken;Kiros un ölümsüzler adını verdiği özel ordusunun ölüleri arasında yerde ağır yaralı yatan Kiros'un başında dikilmiş bir İskit savaşcısının silüeti belirdi.İskit savaşçısının bir elinde,ince deriden yapılmış kan dolu bir torba vardı.Diğer eliyle eğildi oğlunu ve daha nicelerini öldürtten zalim Kiros'u ensesinden tutarak başını kan dolu torbaya soktu.
          İskit Savaşcı;Kiros un başını kan dolu torbaya sokarak boğdu.Zalim Pers Kralı Kiros u kan dolu torbada boğan savaşcı Tomris Kağan dı.Ant içerek verdiği sözü yerine getirdi.
         Eyyy..TÜRK üstte mavi gök çökmedikce,altta yağız yer yarılmadıkca Töreni kim bozabilir..
         

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

İNADINA DÜNYA DURDUKCA

Saygıyla.......

Gülsev Eyüboğlu 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder