Bu Blogda Ara

22 Nisan 2012 Pazar

25 MART 1919-Moskova'dan Londra'ya TELGRAF


"20 Mart 1915 No:1265"Moskova'dan Londra'ya Telgraf !



    20 Mart 1915 No:1265
    Moskova'dan Londra'ya Telgraf !
   İngiliz Kraliyet'nin Petrograt'taki Büyükelçiliğinin,Ekteki Rus Hariciye Nazırlığı'na 12 Mart 1915 tarihli muhtırasına karşılıktır;
   İngiliz Muhtırası:"Türklerin İstanbul'dan çıkartılarak tamamen ortadan kaldırılmasından sonra,diğer her hangi bir mahalde"İslamın siyasi merkezi olacak bir müslüman devletin kurulması"işi,gayet esaslı ve gereklidir!Tamamen müslümanlardan ibaret ancak içerisinde asla Türk olmamak şartıyle kurulacak böyle bir devletin varlığı pek tabiidir ki İslamın ruhani yerlerininde merkez olmasını zorunlu kılacaktır.Kurulacak böyle bir"Müslüman Devleti"kendisine Arabistan'ıda dahil edecektir ayrıca bu yeni Müslüman Devlete Küçük Asya(Türkiye)'danda bazı toprakların dahil edilmesi gereklimidir,değilmidir?Gerekliyse,nerelerin dahil edileceğinin müzakere edilmesi lazımdır.Kurulacağı planlanan bu yeni Müslüman Devletinin,izin verilmeden önce Irak,Suriye ve Filistin'in veya bu yerlere komşu bölgelerin Avrupalı Devletler arasında paylaşılması meselesinin şimdilik tartışılmasının mevsimsiz olacağı kanatindeyiz"
   1256 nolu Telgraf :
   "İstanbul ve Küçük Asya Boğazlar meselesinin Rusya'nın menfaetlerine göre düzenlenmesine İngiliz Hükümetinin razı olmasından dolayı İmparatorluk(Rus)Hükümetinin derin memnuniyetinin Sir E.Grey'e bildirilmesini rica ederim.
   İmparatorluk Hükümeti,Büyük Britanya Hükümetinin planlarını onaylamakta ve Rusya ile Büyük Britanya'nın dostluğu ebediyen devam edecektir.
   İmparatorluk Hükümeti,İstanbul ve boğazlarda ticaret şartları hakkında
  1-Rusya'dan ihraç olmayan ve Rusya'ya ithal olmayan mallarla diğer ticai envalin İstanbul'dan transit geçmesi serbestisi
  2-Rusya ticaret gemilerinin Boğazlardan serbestçe geçmesi   
   Dost Müttefikler tarafından Çanakkale Boğazının zorla geçilmesi için girişilen harekatı kolaylaştırmak için işbirliği yapılması İngiliz ve Fransız Hükümetlerine yararlı olacağı ve makul şartlarda İmparatorluk(Rus)Hükümetinin katılacağı onayını açıklar.
   İslamın ruhani yerlerinin yeni kurulacak bir Müslüman Devleti'nin idaresi altında olması hakkında Büyük Britanya Hükümeti'nin planlarına,İmparatorluk(Rus)Hükümeti kayıtsız şartsız katılmaktadır.Ancak bu planların nasıl uygulanacağının,yani Türk Sultan'ının Halifelik ünvanın korunarakmı yoksa yeni bir Halifelik ünvanımı ihdas edileceğinin açıklanması lazımdır.
   İmparatorluk(Rus)Hükümeti,İran'daki müttefiklerce oluşturulan tarafız mahalin İngiliz nufüzuna geçmesine rızasını teyit eder.Fakat,İsfahan ve Yezd kentlerini içine alan mahaller bütünlük oluşturduğundan buralarda Rus çıkarlarınında bulunduğundan Küçük Asya paylaşımında Rusya'ya ayrılmasını şimdiden söylemeyi İmparatorluk(Rus)Hükümetinin dürüst bir hareketi sayar.
   Paylaşımda İran'daki tarafsız mahal Rus-İngiliz sınırları arasında bir köşe olur ve Zülfikar mevkiinde Rus sınırına girer.Bundan dolayı bir kısmını Rus nüfuzuna katmak gerek.
   İran'daki bu tarafsız mahalde demiryolu inşası hususuda Rusya için hayati bir cihettir.Bu cihetinde dostane inceleme ve değerlendirmeye tabii olması gerktir.
   İmparatorlu(Rus)Hükümeti,kendisine Küçük Asya'nın paylaşımında ayrılan bu arazilerde hareket serbestlinden tamamen yararlanacağını ve husiyetle bu nüfuz mahallinde kendisine mali ve iktisadi her türlü gelişme imkanları sağlayacak ticari tesisler kurma hakkının tanınması gereğini önceden bildirir.
  İmparatorluk(Rus)Hükümeti ayrıca Afganistan'ın Rusya'ya bitişik kuzey mahallinde meselelerin,geçen yıl yapılan müzakerelerde Rus Hükümeti Hariciye Nazırı tarafından anlatılanlara göre çözülmesini hayati saymaktadır.
                                                                                                                     Hariciye Nazırı Sazanof
Bu telgraflar karşılıklı çekilirken ,Türk toprakları Çanakkale'de Haçlıların hayasızca saldırılarıyla savaş devam etmektedir.Ermeni katilleride birliklerine katan Rus Ordularıda doğudan Türk topraklarına girmiş alçakça işgal ve Türk katliamlarına devam etmektedir !Bugünlere gelindiğindede görüyoruz ki onların Küçük Asya (Türkiye)paylaşımlarından asla vazgeçmedikleridir.Geçmişini unutan ya da geçmişi kasten unutturulanlanlar asla geleceklerini bilemezler !!
Niye Avrupa Birliği,Afrika Birliği,Arap Birliği varda TÜRK BİRLİĞİ yok acaba?NEDEN?
İngilizi,Fransızı,İtalyanı,Almanı,İspanyolu,Belçikalısı,Yunanı ve diğerleri hiç kan bağları olmadıkları halde,hiç dil bağları olmadıkları halde BİRLİK oldularda niye TÜRK BİRLİĞİ olamıyor?
Ya da niye BİRLİK oldular?Kime karşı BİRLİK kurdular?
Yanıt ise ATAlar sözündedir;TÜRK'ÜN TÜRK'TEN BAŞKA DOSTU YOKTUR !
Yanıt,Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK buyruğundadır !
"MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR"
Saygıyla
20 Mart 2011
 Gülsev EYÜBOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder