Bu Blogda Ara

22 Nisan 2012 Pazar

GAZİ MUSTAFA KEMAL PAŞA ve ABD !..

     GAZİ MUSTAFA KEMAL PAŞA ve ABD..

             Gülsev Eyüboğlu

             22 Eylül 1919 Sivas Kongresinden 10 gün sonra:

             ABD Generali J.G.Harbord Başkanlığındaki ABD Heyeti Sivas'a geldi.ABD Heyeti,Amerika Mandası için kendilerini ilgilendiren konuları incelemek ve Ermenistana da geçmek üzere özel olarak ABD Başkanı Wilson tarafından gönderilmişti.Öncelik,TÜRK milliyetçiliği hareketinin gücünü nereden aldığını sorgulamak ve hareketin lideri Mustafa Kemal'in idama mahkum edilen bir asi subay olduğu halde nasıl oluyorda böylesine bir harekete kalkıştığını bizzat kendisiyle görüşerek çözmekti.

             Sivas'a geldiler.

             Gazi Mustafa Kemal Paşa,sıtma rahatsızlığı ve yorgunluğuna rağmen Amerikalılarla üç saate yakın bir görüşme yaptı.

             ABD Heyet Başkanı General J.G.Harbord ve beraberindekilere ilk olarak"Amerikanın otoritesini ve ABD nin Türkiye'nin işlerine karışmasını kesinlikle kabul etmeyeceğini"kesin bir dille söyledi.Başında bulunduğu TÜRK MİLLİ HAREKETİ'nin,dünyada yaşayan her ırk ve dinden insana saygılı olduğunu ancak şu anda VATAN topraklarının işgal eden tüm ırklara karşı VATANI kurtarmaya kararlı olduğunu açıkladı.

            ABD li General J.G.Harbord gayet müstehzi bir sesle Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'e sorar"-peki ne yapacaksınız?"

           Görüşme başlangıcından beri parmakları arasında çevirdiği tespihiyle sakin bir şekilde oturan ATA;bu soruya karşılık aniden bir anda tespihinin sicimini çok sert bir şekilde kopardı.Tespihinin taneleri etrafa saçıldı.Ayağa kalktı etrafa saçılan tespih tanelerini teker teker topladı ve ABD li Generale dönerek işte sorunuzun cevabı dedi.

          ABD Heyeti çok büyük bir şaşkınlık içinde,nasıl? Dedi.

          Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK;çok vakar bir ses tonuyla

          "-Vatanımın şu anda dağılmış parçalarını işte tıpkı bu tespih taneleri gibi teker teker bir araya getireceğim.Topraklarımızı keneler gibi yapışan tüm iç ve dış düşmanlardan temizleyeceğim ve bağımsız bir TÜRK DEVLETİ kuracağım."dedi.

         General J.G.Harbord;bu tür bir ümidin ne mantığa ve nede askeri gerçeklere uymadığını ayrıca bu hareketiyle Mustafa Kemal'in Türk Milletini intihara sürüklediğini söyledi.

        Gayet sakin bir şekilde oturduğu koltukta arkasına yaslanan ATATÜRK;

        "-Şu anda görünüşe göre söylediğiniz doğrudur general.İçinde bulunduğumuz durum ve bizim yapmak istediğimiz,ne askerlik ve nede başka bir açıdan açıklanabilirdir.Ancak herşeye rağmen Vatanı kurtarmak ve uygar bir TÜRK Devleti için bunu yapacağız."dedi.

       Ve avucunun iç ayası açık bir şekilde elini masaya koydu."Başaramazsak bir kuş gibi düşmanın avucu içine düşeceğiz ve aşağılık ve şerefsiz bir hayata katlanacağımız yerde (bu arada parmaklarını yavaş yavaş kapatıyordu)ATALARIMIZIN ÇOCUKLARI OLARAK SAVAŞA SAVAŞA ÖLÜMÜ SEÇECEĞİZ."Ve avucunu yumruk yapar.

        ABD Generali"ya başaramazsanız"diye üsteler.

       Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK,ayağa kalkar ellerini masaya dayayarak ,

      "-BİR MİLLET,VARLIĞINI,İSTİKLALİNİ SAĞLAMAK İÇİN TÜM HAREKET VE FEDAKARLIĞI YAPTIKTAN SONRA BAŞARILI OLUR. YA BAŞARAMAZSA DEMEK,O MİLLETİ ÖLÜ SAYMAK DEMEKTİR.ANCAK MİLLET YAŞADIKCA BAŞARISIZLIK ASLA SÖZ KONUSU OLAMAZ"



           İşte Asil TÜRK milletinin Ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK.Birileri bu aralar bir yerlerde fotoğraflarını kaldırarak akılları sıra O nu uzaklaştırdıklarını zannediyorlar.Heyhat...Ne büyük aymazlık.Oysa "Muhtaç olduğu kudret damarlarında akan asil kan(gen)da mevcut "olan her TÜRK;Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ruhuyla doğar.
         BİLİNE !!!!!!!!!

        Saygılarımla   Gülsev EYÜBOĞLU

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE-İNADINA İLELEBET
       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder