Bu Blogda Ara

29 Mayıs 2012 Salı

30 Ekim 1918 Kara Hiyanet.MONDROS Mütarekesi...

30 Ekim 1918 Kara Hiyanet.MONDROS Mütarekesi...(yada Şanlı TÜRK ORDUsunun terhis edilmesi ve silah teslim anlaşması)!!!!!!!!!!!




KARA HİYANET MONDROS MÜTAREKESİ   30 EKİM 1918

ŞANLI TÜRK ORDUSUNUN TERHİS EDİLMESİ VE SİLAH TESLİMİ ANLAŞMASI.......
Asil TÜRK Milleti...tarihinde 3 kez tutsak edilme koşullarını yaşamıştır.10000 Yıllık TÜRK DEVLETİ(tarih boyunca çok çeşitli adlar altında var olan TÜRK Devleti aslında tektir her ne isim altında kurulursa kurulsun bir TÜRK DEVLETİ vardır ve ilelebet payidar kalacaktır).
TÜRK'ün ilk tutsaklığının anlatıldığı Ergenekon Destanıdır.Ergenekon TÜRK Mitolojisinin temel ögelerinden olup aslında mitolojiler milletlerin sözlü tarihleridir
(.İkinci tutsaklık HUN İmparatorluğunun parçalanma sürecinde TÜRK'ün Çin'liler tarafından müstemleke yapılarak TÜRK Ordusunun terhis edilmesidir.50 yıllık bu tutsaklık;Kahraman Alp Kürşat ve 39 arkadaşının Çin Devlet Başkanını kaçırmak için(esir Türklere karşılık)Yüzlerce asker tarafından korunan Çin Sarayını basması ve bu uğurda vuruşa vuruşa can vermeleri dalga dalga TÜRKler arasında yayılmasıyla son bulmuş ve GÖKTÜRK İmparatorluğu kurulmuştur.
Üçüncü tutsaklık ise 1900 lü yıllarda/(aslında kökü 1850 lere dayanır) başlayan ve Cihan İmparatorluğunun paramparça edildiği süreçtir.İşte 30 Ekim 1918 Ateşkes(silah bırakma)anlaşmasıda bu en büyük hiyanetlerin belgesidir.
Eyyy..TÜRK Gençliği;bu hiyanet belgesini hafızana çok iyi kazı..Asla unutma,unutturma.
Son yıllarda,devamlı TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN küçülmesi ve profesyonel olması çokca dillendiriliyor.AB istiyormuş !!!!!

Acaba çokca imzalanan AB normlarının içinde aşağıdaki maddelere çokca benzeyen normlarda varmı???????


Saygılarımla
Gülsev Eyüboğlu
10 Aralık 2008
.


(Armisteice Convention)

Mondros, 30 Ekim 1918

(Metin)

İngiltere Hükûmetinin, Müttefikleriyle anlaşmış olarak, yeterli kaldığı İngiltere'nin Akdeniz Donanması Başkomutanı Sayın Oramiral Sir Arthur Cough Calthorpe ile, Türk Hükûmetinin yetkili kaldığı Donanma Bakanı Sayın Rauf Bey, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sayın Reşat Hikmet Bey ve Genelkurmay'dan Yarbay Sadullah Bey arasında kararlaştırılp bağıtlanan Silâh Bırakışımı koşulları:
1. Çanakkale ve Karadeniz Boğazlarının açılması ve Karadeniz'e geçisin sağlanması; Çanakkale ve karadeniz Boğazları kalelerinin Müttefiklerce işgal edilmesi.
2. Türk sularındaki tüm mayın tarlalarının, torpido kovanlarının ve öteki engellerin yerleinin gösterilmesi ve bunların taranması ya da kaldırılması için, istemde bulunulunca, yardım edilmesi.
3. Karadeniz'daki mayınlara ilişkin eldeki tüm bilgilerin verilmesi.
4. Müttefeik savaş tutsakları ve gözaltında bulundurulan ya da tutsak olan Ermenilerin tümünün İstanbul'da toplanarak, hiç bir koşula bağlı olmaksızın, Müttefiklere teslim edilmesi.
5. Sınırların denetlenmesi ve iç güvenliğin sağlanması için gerekli olan askerî birlikler dışında, Türk Ordusunun gecikmeksizin terhis edilmesi (Birliklerin insan gücü ve konuşu, daha sonra, Müttefiklerce, Türk Hükûmetine danışılarak, saptanacaktır).
6. Türk karasularında ya da Türkiye'nin işgalindeki sularda bulunan tüm savaş gemilerinin teslim edilmesi; Türk karasularında kolluk ya da benzeri amaçlar için gerekli görülebilecek belirli küçük gemiler dışında, anılan gemilerin gösterilecek Türk limanında ya da limanlarında gözaltına alınması.
7. Müttefiklerin, kendi güvenliklerini tehdit edecek herhangi bir durum ortaya çıkarsa, herhangi bir stratejik noktayı işgal etme hakkı bulunması.
8. Şu sırada Türk işgali altında olan tüm limanların ve barınakların Müttefik gemilerince özgürce kullanılması ve düşman tarafından kullanılmasının önlenmesi. özdeş koşullar, ticaret ve Ordunun terhisi amaçları için Türk sularında bulunan Türk ticaret gemilerine de uygulanacaktır.
9. Tüm Türk limanlarında ve tersanelerinde her türlü gemi onarımı kolaylıklarından yararlanılması.
10. Toros tünel sisteminin Müttefiklerce işgali.
11. Kuzey - batı İran'daki Türk Birliklerinin gecikmeksizin savaş öncesi sınırların gerisine çekilmeleri için daha önce verilmiş bulunan buyruk yerine getirilecektir. Kafkasların bir bölgesinin Türk Birliklerince boşaltılması daha önce buyrulmuş bulunmaktadır; bu bölgenin geri kalan bölümünün boşaltılmasına, oradaki durum Müttefiklerce incelendikten sonra, gerek görülürse, girişilecektir.
12. Türk makamlarinin haberleşmeleri dışında, tüm telsiz telgraf ve kablo istasyonlarının Müttefiklerce denetim altına alınması.
13. Denizciliğe, askerliğe ve ticarete ilişkin her türlü gereçlerin yokedilmesinin önlenmesi.
14. Ülkenin gereksimleri karşılandıktan sonra, Müttefiklere Türk kaynaklarından kömür, akaryakıt ve deniz gereçleri satın alma kolaylıkları gösterilmesi. Bu nedenlerden hiçbir ihraç edilmeyecektir.
15. Kafkasya demiryollarının şu sırada Türk denetimi altında bulunan bölümlerini de kapsamak üzere, tüm demiryollarında, halkın gereksimleri gereği gibi göz önünde tutulmak koşuluyla, Müttefik makamlarının bunları tümüyle diledikleri gibi kullanabilmeleri amacıyla, Müttefik Denetleme görevlilerinin yerleştirilmesi. Bu hüküm Batum'un Müttefiklerce işgalini de kapsar. Türkiye, Bakû'^nun Müttefiklerce işgaline hiçbir biçimde karşı çıkmayacaktır.
16. Hicaz'da, Asir'de, Yemen'de, Suriye'de ve Irak'ta tüm garnizonların en yakın Müttefik komutanına teslim olmaları ve, 5. Maddede öngörülen düzenin korunması için gerekenler dışında, tüm Birliklerin Kilikya'dan çekilmesi.
17. Trablus ve Bingazi'deki tüm Türk Subaylarının en yakın İtalyan garnizonuna teslim olmaları. Bunlar teslim olma buyruğuna uymazlarsa, Türkiye, bu Subaylara ikmal gönderilmesini ve kendileriyle haberleşmenin kesilmesini sağlamayı yükümlenir.
18. Mısrata'yı da kapsamak üzere, Trablus ve Bingazi'de işgal edilen tüm limanların en yakın Müttefik garnizonuna teslimi.
19. Denizci, asker ve sivil tüm Almanların ve Avusturyalıların bir ay içinde Türk ülkelerinden çıkartılması; uzak bölgelerdekilerin de olanaklı en erken bir tarihte çıkartılması.
20. Beşinci Madde uyarınca terhis edilecek Türk ORdusunun, taşıtlarıyla birlikte, araç ve gereçlerinin, silâhlarının ve cephanesinin kullanılış biçimi konusunda verilebilecek buyrukların yerien getirilmesi.
21. Müttefiklerin çıkarlarını korumak için Türk Donatım (İaşe) Bakanlığına bir Müttefik temsilcinin atanması. Bu temsilciye, işbu amacın gerektirdiği tüm bilgilerin verilmesi.
22. Türk tutsaklarının Müttefik Devletler buyruğunda tutulması. Askerlik çağı dışındaki Türk sivil tutsakların salıverilmesi konusu göz önünde tutulacaktır.
23. Türkiye bakımından Merkez Devletleri ile tüm ilişkilerin kesilmesi zorunluğu.
24. Altı Ermeni ilinde (Vilâyetı sitte) karışıklık çıkarsa, Müttefikler bu illerin herhangi bir bölümünü işgal etme hakkını ellerinde tutarlar.
25. Müttefiklerle Türkiye arasında düşmanca eylemler 31 Ekim 1918 Perşembe günü, yerel saatle öğleden başlamak üzere, duracaktır. Limni'de, Mondros limanında, İngiltere Kırallığığının Agamemnon Savaş Gemisinde, 30 Ekim 1918'de, iki örnek olarak, imzalanmıştır.


Althur Calthorpe

Hüseyin Rauf

Reşad Hikmet

Sabullah
-- 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder