Bu Blogda Ara

29 Mayıs 2012 Salı

21.YÜZYIL İTİLAF DEVLETLERİ..!



Tarih: 09 Eylül 2006 Cumartesi 20:16


21.YÜZYIL İTİLAF DEVLETLERİ..!

9 Eylül 2006

Gülsev Eyüboğlu

İtilaf Devletleri Başlangıçta İngiltere Fransa ve Rusya'dan oluşan devletler grubu. İtilaf Devletleri 1. Dünya Savaşında İttifak Devletleri grubuna karşı savaştı. 1. Dünya savaşı başladıktan sonra İttifak devletleri grubundan ayrılıp İtilaf Devletleri grubunun yanında savaşa girdi. Savaşın ilerleyen safhalarında ABD itilaf devletlerine katıldı. Rusya 1917 ihtilalinden sonra hem İtilaf devletleri grubundan ayrıldı hem de savaştan çekildi. Savaş sırasında yeni katılımlarla İtilaf Devletleri grubu genişledi. İtilaf Devletleri 1. Dünya savaşından galip olarak çıktı ve yenilen İttifak Devletlerinin topraklarını işgal etti.



Sırp Krallığı ,ÜçüncüFransa Cumhuriyeti(ve Fransız sömürge güçleri),Belçika Krallığı(ve Belçika sömürge güçleri),Britanya İmparatorluğu,Birleşik Krallık ve İrlanda,Avustralya,Kanada,Yeni Zelanda,Güney Afrika,Hindistan(İngiliz sömürgesi)Liberya,Karadağ Krallığı,Japonya,İtalya,Portekiz,Romanya Krallığı,Yunanistan ve 1917 de katılan ABD..

O günün İtilaf Devletleriyle,3.kasım 1839 Gülhane Hatt-ı Hümayun u ve 18 şubat 1856 da Hatt-ı Humayun(Tanzimat fermanı)ile anlaşmalar yapıp,Avrupa Birliğine girecektik.Ancak 1839 gününden tam 75 yıl sonra o günün Osmanlı İmparatorluğunu uygar yapacak dostlar(!)koskoca İmparatorluğu paramparça edip sonunda da 1914 de Çanakkale ye dayandılar.Savaşarak Çanakkaleyi geçemeyen bu itilaf devletleri,o günün hükümetleriyle ittifak anlaşmaları yaparak,kağıtlar imzalatarak 30 Ekim 1918 de Kara Hiyanet Mondros Mütarekesi ile
 TÜRK un yurdunu amansızca işgal ettiler.Yaktılar,yıktılar,ordusunu terhis ettirdiler.En sonunda da" danışmanları Bogos paşalar,seyit Abdullahlar olan Damat Ferit Paşa Hükümeti sayesinde de SERV i imzalatarak VATAN ı paramparça ettiler.Bugün pentagondan bir subay çizdi ne olacak denilen Harita o günlerde çizildi.
O itilaf devletleri amaçlarından hiç vazgeçmediler.Emperyalistler olarak anılan itilaf devletlerine tek ve ilk darbeyi vuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki TÜRK MİLLETİ dir.

Bugünün itilaf devletlerinin işbirlikçileri,yalakaları bizlere paranoyak diyorlar.Evet paranoyak ız.Tüm bu yapılan kalleşlikler bizi paranoyak yaptı.Vatan için millet için paranoyaklığa EVET.Ancak"gaflet,delalet,hiyanet"için işbirlikçiliğe katiyetle HAYIR...

Eğer "Çılgın Türkler"in dedeleri,nineleri;ayakları çıplak,karınları aç,ülkesinde evleri,yurtları,yolları yalıkmış,yıkılmıi darmadağın edilmişken;yedi düvele(itilaf devletlerine)kanıyla canıyla karşı çıktıysa Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK liderliğinde TÜRKİYE CUMHURİYETİni kurduysa Misakimilli(UlusalAnt)yi tüm dünyaya ilan ettiyse.

Bu paranoyak,şizofren o çılgın Türklerin torunları bizler yine aynısını yapacak güçteyiz.Bugün tanrıya şükür tüm dünyanı kıskandığı KAHRAMAN ORDUMUZ var.Ayağımızda pabucumuz var,sırtımızda elbisemiz var.Her ne kadar aç kalmamız için hızla çıkardıkları ekonomik krizlerle,imzalanan IMF anlaşmalrıyla bizi borçlandırdılarsa da karnımız yinede doyuyor.Bugün o günlerden çok daha güçlüyüz.Tabii ki bu gücümüz ;yöneten iktidarlardan değil"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur"Emrinden geliyor.

O günün itilaf devletleri,bugünün koalisyon güçleridir.

saygılarımla

9 Eylül 2006
Gülsev EYÜBOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder