Bu Blogda Ara

30 Mart 2012 Cuma

ŞANLI TÜRK ORDUSUNUN GAZZE SAVAŞLARI..


ŞANLI TÜRK ORDUSUNUN GAZZE SAVAŞLARI
        125.ALAY  VE 32.ALAY

       Şaşırdınızmı ????????????????
 
 
 
        Gülsev Eyüboğlu  
        29 Aralık 2008
 
 
 
 
       TÜRK Osmanlı Devleti  Hükümetleri ve Genelkurmay Başkanlarının ,gaflet,delalet  içinde izledikleri yanlış politikalar ve Türk Ordusuna verdikleri yanlış buyruklar sebebiyle 2.Süveyş Kanalı Harekatı da,İngilizlere karşı kaybedildi.
 
        27 Temmuz 1916 da Türk Birlikleri binlerce şehit vererek;bir kısmı Sina Çölü içlerine,bir kısmıda FİLİSTİN GAZZE'ye  doğru geri çekildiler.
          Bugün cetvellerle çizilen haritalarla;  İsrail,Filistin,Ürdün,Irak,Suriye,Kuveyt,Arabistan,Yemen,Mısır ve Lübnan Ülkelerine ait olan bu topraklarda binlerce kahraman TÜRK evladı ŞEHİT olmuşlardır.Ve bu Asil TÜRK KAHRAMANLARININ  KABİRLERİ bile bugün belli değildir. O zamanlar belkide belliydi  ama TÜRK'E olan KİN dolu beyinlerin kirli  elleri  O ŞANLI YİĞİTLERİN ŞEREFLİ KABİRLERİNİDE yoketmişlerdir.AMA onlar bugün deORADADIRLAR.AZİZ Ruhları ŞADolsun.
 
      Bu coğrafyalar,1000 li yıllardan beri çeşitli isimler altında Ata larımızın hakimiyetleri altındaydı.1118 yıllarda Tuğrul Bey yönetiminde Irak Selçukluların yönetimindeydi.Türklerin bu topraklarda hakimiyetinin çoğaldığını gören Kahire de ikamet eden Halifenin ;Batılıları çağırmasıyla çok kanlı geçen Haçlı Seferlerine sahne olmuştur.1177 yılında,büyük Türk Komutan Selahattin Eyyübi Batılı Haçlı Ordularını darmadağın etmiştir.
 
      1100 lü yıllardan beri Türklerin hakimiyetinde olan bu topraklar;21 Aralık 1516 da Han Yunusta TÜRK Memluk Ordusunu yenen TÜRK  Osmanlıya geçmiştir.Bu demek oluyor ki 1917 li yıllarda İngiliz ve İttifak Devletlerinin eline geçen ve daha sonra cetvellerle ülkelere bölünen Mısır,Suriye,ÜrdünIrak,Filistin,İsrail,Lübnan hemen hemen 800 yıl TÜRK Hakimiyetindeydi.800 yılın son 400 yılı Osmanlı-Türk hakimiyetidir.
 
      SİNA  Çölü içlerine ve GAZZE  hattına çekilen Türk Birlikleri binbir yokluk içindeydiler ama yinede bulundukları toprakları,İngilizlere karşı ölümüne savunuyorlardı.Ancak ölümüne savunulan bu topraklarda yaşayan diğer müslümanlar özelliklede Araplar;tıpkı Haçlı Savaşlarında olduğu gibi yine batılıların yanındaydı.
 
      Yani,Kavm-i Necib lerle(Arablar)-Ehl-i Salipler(Batılılar) yine Türklere karşı birlik olmuşlardı.Oysa Enver Paşa,takviye Türk Birliği göndermek yerine Araplardan Gönüllü Cihat Birlikleri kurulması emrini vermişti.Ancak Arap Cihat Birlikleri İngilizlere karşı asla savaşmadılar.Tersine onların saflarında TÜRKlere karşı savaştılar....
 
      Türk Birlikleri;GAZZE-Cemmame-Birüssebi Hattında,İngilizler ise 2km.mesafede konuşlandı.General Albeny Komutasındaki(daha sonra İstanbul İşgal Orduları Komutanı) İngiliz Ordusu;erzak,mühimmat ve seksenbine yakın askerle tam donanımlıydı.Cephelere trenlarla taşınan İngiliz askerlerine yakıcı çöl günesi bile değmemişti.
 
       Türk Birlikleri ise;çok az erzak,mühimmatları sınırlı ve  kavurucu çöllerde ne kadar bulununabilirse o kadar SU.Toplam üç Piyade Alayı ve bir Süvari Alayından ibaretti.Süvari Birliğinin atları ise çok zayıf durumdaydı.Bu kahraman yiğitlerin karşılarında tam donanımlı düşman ordusu bulunuyordu.
 
       Türk Birliklerinden 125.Alay GAZZE  yakınlarındaki Mantartepe'de,32.Alay ise 1000 metre uzaklıkta Cemmame'de mevzilenmişledi.Bu kahramanların çoğunluğu yorgun savaşçılardı.Ancak büyük bir iman ve asaletle kat kat üstün düşman ordusunu bekliyorlardı.
 
       26 Mart 1917 günü İngiliz Ordusu;Türk savunma hatlarına saldırdı.İngiliz Ordusu dalga dalga askerlerle Mantartepe deki Türk Birliklerine kuşatarak saldırıyor.Ardı arkası kesilmeyen topcu atışlarıyla Türk siperleri dövülüyordu.İngiliz piayadeleri Türk siperlerine yaklaşınca,İngilizler topçu ateşine ara verdi.Mantartepe de İngilizleri süngüleriyle karşılayan 125.Alayın yiğitlerinin"allah allah"sesleri,çöl rüzgarlarıyla GAZZE den SİNA Çöllerine yayıldı.Cemmame'deki siperlerde bekleyen 32.Alay ,arkadaşlarının"allah allah"seslerini duyduklarında yanlarına koşmak heyecanıyla taarruz durumuna geçtiler ancak beklemek zorundaydılar.
 
      Kat kat üstün düşmana Türk Yiğitleri çok ağır kayıplar verdi.İngilizler 10000 asker kaybıyla geri çekildiler.
 
      7 Nisan 1917 Düşman Ordusu tekrar saldırıya geçti.Önceki çatışmada kendilerine çok ağır kayıplar veren 125 Alay ın bulunduğu Mantartepe'ye , birleşmesinler diye 32.Alayın bulunduğu Cemmame'ye ortalığı cehenneme çeviren topçu ateşi,dalga dalga sayıları binleri bulan askerler ve havadan uçak bombardımanıyla hücum ettiler.Mantartepe mevzilerine giren İngilizleri, 125.Alay kahramanları süngüleriyle perişan ettiler.İngiliz Uçaklarının bombardımanıda onları yıldırmadı.
 
      Akşama doğru bu sefer bir İngiliz Tankı seri makineli ateşiyle Cemmame'deki 32.Alaya saldırdı.Ancak Türk Topcusunun bir tek atışıyla demir yığınına döndü.
 
       8.Nisan 1917 gecesini ,kahraman Türk Yiğitleri 125.Alay ve 32.Alay uyumadan geçirdiler.Gün ağarırken,İngiliz Avcı Birlikleri kademe kademe sırtlardan,yamaçlardan amansız saldırıya geçtiler.Cemmame'deki 32.Alay taarruza geçti.İngiliz avcı birliklerini bozup dağıtarak 125.Alay ın bulunduğu Mantartepe ye doğru ilerliyordu.9 Nisan 1917 akşamı,İngilizler geldikleri yamaçlardan,surtlardan perişan halde geri çekiliyorlardı.
 
       10.Nisan 1917 şafak sökerken 125.Alay ve 32.Alay da şehit düşen TÜRK YİĞİTLERİ  arkadaşlarının kıldığı namazla GAZZE  Mantartepeki Siperlere defnedildiler.Bu demek oluyor ki,GAZZE Mantartepe'de halen kahraman dedelerimiz yatmaktadır.Ruhları şad olsun.
 
      Birinci ve ikinci GAZZE  taarruzlarında;125.Alay ve 32.Alay yiğit Türk Birliklerince çok ağır kayıplar ve bozguna uğratılan düşman;138000 kişilik Ordusuyla tam techizat taarruza geçti.GAZZE Mantartepe ve Cemmame'de müthiş savunmalarıyla adlarını Tarihe kazdıran kahramanTürk Birlikleri 125.Alay ve 32.Alay;kendilerinden 10-15 kat fazla  İngiliz Ordusu ve onlara katılan yerli Birliklere karşı kanlarının son damlasına kadar kesinlikle teslim olmayı kabul etmeyerek savaştılar.Çoğunluğu KAHRAMANCA ŞEHİT düştüler.İçlerinden çok azı esir alındı.
 
       Aşağı yukarı 800 yıl TÜRK hakimiyetinde olan bu topraklar 24.Ekim 1917 de İngilizlerin eline geçti.Ve İngilizler söz verdikleri gibi Arapları TÜRK esaretinden kurtararak onlara bağımsızlıklarını verdi(!)(Ya..böyle işte).

       9 Kasım 1917 de İngilizler Kudüs'e girdiler.Böylece KUDÜS'tebarbar Türklerin elinden kurtarıldı(!)(Yaaa böyle işte)
 
       Bugün AB D lerin elinde taş taş üstünde bırakılmayarak 2003 martından bu yana  bombalarla demokrat ve özgürleştirilmeye çalışılan Irak Toprakları da hemen hemen 800 yıllık Türk Topraklarıydı.1118 yılında burada Tuğrul beg yönetiminde Irak Selçuklu Devleti kurulmuştu.
 
      Şimdi birilerinin;bunlar saçma sapan şeyler artık dünya çok farklı oldu seslerini duyar gibiyim.Yada bütün bunlar ırkçı söylemlerdir diyenleride duyar gibiyim.Veya artık ABD dünyanın süper gücü ve hakimidir,Irak ta Amerikan toprağıdır diyenlerde vardır.Artık Ortadoğu haritaları yeniden çizilecektir diyenlerde var.

      İyi de O haritaları binlerce yıldır TÜRKLER çizdi.Bu yeni haritaları cetvelle çizmeye çalışanlar bir anlık dakika gibi yani 100 yıldır buralardalar.Ve görülüyor ki geldikleri günlerden bugüne kan kaos katliam var.Ve o haritaları da bir türlü çizemediler.800 yıllık TÜRK esaretinden ,Batılı dostları sayesinde kurtulanlarda görülüyor ki olağanüstü hürriyetler içindeler o günlerden bugünlere(!)

      EYYYY...GAZZE !!!!

BAĞRINDA KALLEŞCE ŞEHİT EDİLEN BİNLERCE KAHRAMAN TÜRK EVLATLARI YATIYOR...YOKSA SEN..BUGÜNE KADAR KAHPECE İHANETE UĞRAYAN KALLEŞÇE ARKADAN HANÇERLENEN BU YİĞİTLERİN ŞAHADETİNEMİ AĞLIYORSUN???

     EYYY..GAZZE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     Saygılarımla
     Gülsev Eyüboğlu
     29.Aralık 2008

1 yorum:

  1. Ablacım ellerine sağlık. Çok teşekkürler.
    Bugün Gazze'de ağlayanlar, ağlamayı bırakıp DEDELERİ'NİN, yaptıklarını ve Gazze topraklarını İSRAİL'E, nasıl sattıklarını araştırmaları lazımdır.

    YanıtlaSil