Bu Blogda Ara

19 Ekim 2014 Pazar

GAZİ MUSTAFA KEMAL PAŞA'NIN ÇALIŞMA ODASI..!

GAZİ MUSTAFA KEMAL PAŞA'NIN ÇALIŞMA ODASI...!
12 Mayıs 1921 Günü Gök Gözlü Gazi Mustafa Kemal PAŞA ile
görüşen Mısır Prensesi Kadriye Hüseyin Hanımefendi'nin Nisan-Haziran 1921 Tarihlerinde TÜRKİYE'de kaleme aldığı Anı'larından :DİNLEYELİM..
"Devlet Reisi,doğruca sol tarafta kabul Salonunun bulunduğu birinci kata çıktı.
Bu Salon da bulunan her şey tamamen MİLLİ RUHU Tecessüm ettiriyordu.
Eşyalar,Halılar,Perdeler en küçük teferruat en küçük eşya hatta küçücük biblolar bile MİİLİ Havayı aksettiriyordu.Tüm bu eşyalar Harp yıllarında yapılarak kendisine armağan edilen Yurt İçi yadigarlardı.
Bakışlar bir anda Orta Masanın örtüsüne takılır,çünkü bu Masa Örtüsüne,bu merhametsiz işgalin başlangıcından beri Mukaddes bir Remiz olarak şu DUA İşlenmiştir :
"ZAFER ALLAHIN İZNİYLE BİZİMDİR VE GELMESİ YAKINDIR"
Koyu sarı kumaşla döşeli Mobilyanın yakınına yerleştirilen oymalı tahta ve Bektaşilerin remzi taşı olan yeşil Mermerden yapılmış ufak Masaların üstündeki
kül tablaları,sigara kutuları,kibritliklerin hepsi Anadolu mamulu birer Sanat eseridir.
Ve Duvarda çok anlamlı bir Tablo bulunuyor :BİRİ KIRILMIŞ İKİ KILICI,BEYAZ SATENDEN BİR ZEMİN ÇERÇEVELEMEKTE..BU İKİ KILICIN NE ANLAMA GELDİĞİ,SİYAH İŞLEMEDE ŞU ŞEKİLDEDİR."ADALETİN KILICI ZULMÜN KILICINI DAİMA PARÇALAR"..
(Bu anlatıma DİKKAT !)
Salondan Çalışma Odasına geçildi.Deri kaplı eşyada hep aynı MİLLİ Zevk görülmekte.Çünkü şu masa şu koltuk ve sandalyeler hep Ankara'lı İşçilerin Eseri.
DUVARLAR DA ASYA'NIN BÜTÜN MINTIKALARININ HARİTALARI İLE BÜTÜN TÜRK IRK'LARININ MUHTEŞEM SİLAHLARI ASILI..MENEVİŞLİ TABANCALAR,
ZENGİN KAKMALI KILIÇLAR,İNSANI HAYRAN BIRAKAN FİŞEKLİKLER,NADİR ZERAFETTE KABZALI TÜRK HANÇERLERİ,KAFKASLARDAN KARADENİZLİLERDEN GELEN ÇEŞİTLİ SİLAHLAR VE ARMA ŞEKLİNDE HAZIRLANMIŞ HARP SİLAHLARINDAN MÜTEŞEKKİL HARP SİLAHLARI..
(HELE HELE PRENSES KADRİYE HANIMIN ANLATTIĞI BU İKİ SİLAHA DAHA ÇOK DİKKAT.)
YAZI MASASININ ÜSTÜNDE,SOL KÖŞEDE MÜMTAZ BİR MEVKİDE ZİYA SAÇAN İKİ SİLAH !GAYET GÜZEL İŞLENMİŞ BİR HANÇER VE ALTIN KAKMALI BİR REVOLVER(")..
İŞTE MASANIN EN MÜMTAZ YERİNDE IŞIK SAÇAN BU İKİ SİLAH:
MUKADDES DAVA VE AZİZ VATANA İFA ETTİĞİ VAZİFELERİ DOLAYISI İLE;
KAHRAMAN TÜRK ORDUSUNUN EŞSİZ BAŞKUMANDANINA ŞÜKRAN İFADESİ OLARAK TAKDİM ETTİĞİ İKİ HEDİYESİDİR..
OLDUKCA ZAFİF ANCAK KESKİN BİR ANLATIMLA DEVAM EDİYOR PRENSES KADRİYE HANIM;
"GENÇ KAHRAMANIN PEK ŞAHSİ ZEVKİYLE DÜZENLENMİŞ BU ODA YA VE HER TARAFINI KAHRAMANLIK KUŞATAN BU ODA YA BAKIŞIMI GÖREN BU KAHRAMAN DEVLET REİSİ BİZE KESKİN BİR SES TONUYLA
"YAPACAKLARIMIZI BÜTÜN DÜNYA GÖRECEKTİR.SİLAH GÜCÜYLE YARATILAN BU MİLLET,NE HAKLARINDAN VAZGEÇEBİLİR,NE DE ECNEBİ SİLAHLARLA ÖLMEYE KARAR VEREBİLİR"DERKEN BU ÇELİK SES TONU ASLINDA BÜTÜN DÜNYA YA SESLENİYORDU..."
MISIR PRENSESİ KADRİYE HÜSEYİN HANIM
BENDE ŞU ANDA GÖK GÖZLÜ BAŞBUĞUMUZ ATATÜRK'ÜMÜZÜN ÇALIŞMA ODASINDA AYNI HEYECANI HİSSEDEREK ÖZÜM TÜRK ,KANIM TÜRK, CANIM ATATÜRK HEYECANIMLA ARŞLARDA ŞİMŞEKLER ÇAKTIRAN BÜTÜN TÜRK BUDUNLARININ :TANRI DAĞINDA UĞULDAYAN ,ÖTÜKENDE DOĞAN,URAL ALTAYLARDAN GELEN ATALARIMIN RUHLARININ ASALETİYLE BİRLEŞTİREN BÜTÜN TÜRK ÖZELLİKLERİNİ TAŞIYAN BÜYÜK TÜRK ATATÜRK'ÜMÜN ÖNÜNDE
BİR EMİR ERİ OLARAK "EMRET KOMUTANIM"DİYORUM..

.....VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUNN..
.....NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE-İNADINA İLELEBET..!
SAYGILARIMLA
DERLEYEN
Gülsev EYÜBOĞLU
19 EKİM 2014
NOT:KAYNAK"MUKADDES ANKARADAN MEKTUPLAR"..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder