Bu Blogda Ara

27 Kasım 2013 Çarşamba

ATATÜRK'ÜN DÖRT ATLISI...!

ATATÜRK'ÜN DÖRT ATLISI...

TÜRK Budunları;Binlerce yıllık Uygar Tarihlerinde,Devlet Kurmayı,Ordu Kurmayı insanlığa öğrettikleri gibi AT'larıda ilk eğiten ve Yaşam birlikteliği kuranlardır.TÜRK'ler ve At'lar,Savaşta,Barışta birbirleriyle eşdeğer olmuşlardır..
En Büyük TÜRK Askeri ATATÜRK'ümüzde Kahraman ATAlarımızdan gelen Asil Kanı taşıyan TÜRK Tamgasıdır..Yani TÜRK'ün genetik Kodudur..
En Büyük TÜRK Askeri ATATÜRK;At'a çok iyi binen ve çok çevik bir TÜRK Süvarisidir..
At'lara olan özel ilgisi ve sevgisi çok yoğun olduğu için en büyük ideali Türk Süvarilerinin,Avrupa'da düzenlenen Binicilik Yarışmalarında dereceler alarak Genç Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Ordusu'nun tanıtılmasıydı..1925 Yılında Orhaniye Kışlası içende Binicilik Oluku açıldı.Yetenekli Genç Türk Subaylarının yetiştirilmesine başlandı.1927 Yılında Harbiye'nin Bünyesinde bulunan Sipahi Ocağı Kulübü'nün yetenekli Binicilerinden seçkinleri Avrupa'ya Binicilik yarışmaları Hk.Bilgi edinmeleri için gönderildi.
Yıl 1938 Yılının İlk yarısında Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK,Şubat 1938 de Zatürre olduğu halde dinlenmeden Balkan Paktı ve Hatay için gece gündüz çalışıyor,bir yandan da İtalya'da Mussolini'nin kendi adına düzenlediğ Avrupa Binicilik Yarışmalarına katılacak olan Türk Süvari Binicilik Takımı'nın derece alması için Genç Subaylarla özel olarak ilgileniyordu..Cumhurbaşkanı gazi Mustafa Kemal ATATÜRK;özellikle Türkiye Cumhuriyeti'ne her fırsatta sataşan Mussoli'ninin burnunun sürtmesini ve TÜRK Subaylarının yeteneğini görmesini istiyordu..
Ve nihayet O Gün;2 mayıs 1938 Günü Mussolininde Şeref Tribününden seyrettiği Yarışma başladı..Roma'da Siena Stadyumu mahşeri kalabalık..
ATATÜRK'ÜN DÖRT ATLISI olarak Roma'ya gelen TÜRK Süvarileri 2 Mayıs 1938 Günü Birinci olarak Roma'yı ayağa kaldırdılar.Şanlı ALBAYRAĞIMIZI ,yoğun alkışlarla Birincilik Gönderine çektirdiler..
Yarışmayı sunan Spiker büyük heyecanla ;ATATÜRK'ÜN DÖRT ATLISI,Roma'yı Fethetti diye haykırıyordu..
BU YİĞİT DÖRT ATLI;

YÜZBAŞI CEVAT KULA,
YÜZBAŞI CEVAT GÜRKAN
YÜZBAŞI EYÜP ÖNCÜ
ÜSTTEĞMEN SAİM POLATKAN..
EBEDİ BAŞKOMUTANLARI CUMHURBAŞKANI MAREŞAL GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK İÇİN KAZANDIKLARI BİRİNCİLİK KUPASINI AT'LARININ ÜSTÜNDE VAKUR VE DİMDİK OLARAK ROMA STADINDA DÖRT NALA DOLAŞTIRDILAR...
BÜYÜK HIRSA KAPILAN MUSSOLİNİ DAHA SONRA KENDİNİ TOPARLAYARAK TÜRK ZABİTLERİNE KUPAYI VERİRKEN;
"BÜYÜK ATATÜRK'ÜN KAHRAMAN ATLI SÜVARİLERİ,AVRUPA'YI ATLI SÜVARİLERİ İLE TİTRETEN ATTİLA'NIN TORUNLARI OLARAK YENİDEN FETHETTİNİZ"DİYE KONUŞMA YAPMIŞTIR..
GÖK GÖZLÜ EBEDİ BAŞBUĞ ATATÜRK'ÜN DÖRT ATLISI ECDATLARIMIZIN KAHRAMAN AZİZ RUHLARI ÖNÜNDE ONURLA,GURURLA,SAYGIYLA DİZ ÇÖKÜYORUM...
VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN..
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE-İNADINA DÜNYA DURDUKCA..
BİZ TÜRKLER DELİ'KANLIYIZ...
SAYGILARIMLA
GÜLSEV EYÜBOĞLU
27 Kasım 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder