Bu Blogda Ara

28 Kasım 2013 Perşembe

TÜRK KAHRAMANLIĞI//KIBRIS BEŞPARMAK DAĞLARINDAKİ TANK..

KIBRIS'TA TÜRK KAHRAMANLIĞININ EN GÜZEL GÖSTERGESİ //BEŞPARMAK DAĞLARINDA Kİ TANK ..




27 Kasım 2013 Çarşamba

ATATÜRK'ÜN DÖRT ATLISI...!

ATATÜRK'ÜN DÖRT ATLISI...

TÜRK Budunları;Binlerce yıllık Uygar Tarihlerinde,Devlet Kurmayı,Ordu Kurmayı insanlığa öğrettikleri gibi AT'larıda ilk eğiten ve Yaşam birlikteliği kuranlardır.TÜRK'ler ve At'lar,Savaşta,Barışta birbirleriyle eşdeğer olmuşlardır..
En Büyük TÜRK Askeri ATATÜRK'ümüzde Kahraman ATAlarımızdan gelen Asil Kanı taşıyan TÜRK Tamgasıdır..Yani TÜRK'ün genetik Kodudur..
En Büyük TÜRK Askeri ATATÜRK;At'a çok iyi binen ve çok çevik bir TÜRK Süvarisidir..
At'lara olan özel ilgisi ve sevgisi çok yoğun olduğu için en büyük ideali Türk Süvarilerinin,Avrupa'da düzenlenen Binicilik Yarışmalarında dereceler alarak Genç Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Ordusu'nun tanıtılmasıydı..1925 Yılında Orhaniye Kışlası içende Binicilik Oluku açıldı.Yetenekli Genç Türk Subaylarının yetiştirilmesine başlandı.1927 Yılında Harbiye'nin Bünyesinde bulunan Sipahi Ocağı Kulübü'nün yetenekli Binicilerinden seçkinleri Avrupa'ya Binicilik yarışmaları Hk.Bilgi edinmeleri için gönderildi.
Yıl 1938 Yılının İlk yarısında Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK,Şubat 1938 de Zatürre olduğu halde dinlenmeden Balkan Paktı ve Hatay için gece gündüz çalışıyor,bir yandan da İtalya'da Mussolini'nin kendi adına düzenlediğ Avrupa Binicilik Yarışmalarına katılacak olan Türk Süvari Binicilik Takımı'nın derece alması için Genç Subaylarla özel olarak ilgileniyordu..Cumhurbaşkanı gazi Mustafa Kemal ATATÜRK;özellikle Türkiye Cumhuriyeti'ne her fırsatta sataşan Mussoli'ninin burnunun sürtmesini ve TÜRK Subaylarının yeteneğini görmesini istiyordu..
Ve nihayet O Gün;2 mayıs 1938 Günü Mussolininde Şeref Tribününden seyrettiği Yarışma başladı..Roma'da Siena Stadyumu mahşeri kalabalık..
ATATÜRK'ÜN DÖRT ATLISI olarak Roma'ya gelen TÜRK Süvarileri 2 Mayıs 1938 Günü Birinci olarak Roma'yı ayağa kaldırdılar.Şanlı ALBAYRAĞIMIZI ,yoğun alkışlarla Birincilik Gönderine çektirdiler..
Yarışmayı sunan Spiker büyük heyecanla ;ATATÜRK'ÜN DÖRT ATLISI,Roma'yı Fethetti diye haykırıyordu..
BU YİĞİT DÖRT ATLI;

YÜZBAŞI CEVAT KULA,
YÜZBAŞI CEVAT GÜRKAN
YÜZBAŞI EYÜP ÖNCÜ
ÜSTTEĞMEN SAİM POLATKAN..
EBEDİ BAŞKOMUTANLARI CUMHURBAŞKANI MAREŞAL GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK İÇİN KAZANDIKLARI BİRİNCİLİK KUPASINI AT'LARININ ÜSTÜNDE VAKUR VE DİMDİK OLARAK ROMA STADINDA DÖRT NALA DOLAŞTIRDILAR...
BÜYÜK HIRSA KAPILAN MUSSOLİNİ DAHA SONRA KENDİNİ TOPARLAYARAK TÜRK ZABİTLERİNE KUPAYI VERİRKEN;
"BÜYÜK ATATÜRK'ÜN KAHRAMAN ATLI SÜVARİLERİ,AVRUPA'YI ATLI SÜVARİLERİ İLE TİTRETEN ATTİLA'NIN TORUNLARI OLARAK YENİDEN FETHETTİNİZ"DİYE KONUŞMA YAPMIŞTIR..
GÖK GÖZLÜ EBEDİ BAŞBUĞ ATATÜRK'ÜN DÖRT ATLISI ECDATLARIMIZIN KAHRAMAN AZİZ RUHLARI ÖNÜNDE ONURLA,GURURLA,SAYGIYLA DİZ ÇÖKÜYORUM...
VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN..
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE-İNADINA DÜNYA DURDUKCA..
BİZ TÜRKLER DELİ'KANLIYIZ...
SAYGILARIMLA
GÜLSEV EYÜBOĞLU
27 Kasım 2013

24 Kasım 2013 Pazar

EBEDİ BAŞBUĞ(BAŞKOMUTAN)ATATÜRK DİYOR Kİ...;


EBEDİ BAŞBUĞ(BAŞKOMUTAN)ATATÜRK DİYOR Kİ İ

"İSKENDERUN GÜNEYİ,ANTAKYA,HALEP VE KATMA İSTASYONLARI ARASI;CERABLUS,FIRAT KÖPRÜSÜNÜN GÜNEYİ;DEYR-ZOR,MUSUL VE GÜNEYİ,KERKÜK VE GÜNEYİ,KERKÜK VE SÜLEYMANİYE:VATANIMIZIN TÜRK'LERLE MESKUN GÜNEY SINIRLARIDIR VE TÜRK SÜNGÜLERİYLE,TÜRK KANLARIYLA ÇİZİLMİŞ OLUP SINIRLARIMIZ İÇİNDEDİR..."


HER ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE,BEN..!

   HER ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE,BEN..!


    Her Öğretmenler gününde;
Her sabah sevinçle özenle önlüğümü giyer,saçlarıma kolalı kocaman kat kat beyaz kurdelemi,kolalı beyaz yakalığımı takar,İlkokul sıralarıma dönerim.

  Çam kokulu kalın tahta sıralara yetişemeyen boyumla"örtmenim,örtmenim ben söyleyeceğim"diye çığlık çığlığa parmak kaldırırım...
  Teneffüslerde tontonnn Öğretmenimin ceketinden çekiştiririm.
   Çığlık çığlığa Okulun Bahçesinde arkadaşlarımla çiziktaş oynarım,ip atlarım :))Sonra hep beraber sınıfımıza koşarız.

   Okul çıkışında;inatlaşa inatlaşa çıkarsın,çıkamazsın ,öpersin öpemezsin diye arkadaşlarımla birbirimizi çekiştirerek ,Okulumuzun Bahçesinde 
Gönderde nazlı nazlı dalgalanan Albayrağımın direğine tırmanırım :))
 "Seni gidi yaramaz"diyen Öğretmenim yine kulağımı çeker,ben "ama örtmenim bayrağımızı öpmek için "derim.Yaramazlığımla Öğretmenimi üzdüğüm için,haylazlığımdan utanırım !
   Okula giderken sokakta bulup çantama koyduğum maviş gözlü kedi yavrusunun,derste miyavlamasını ve Sevgili Öğretmenimin,parmağı ile beni sevecen sevecen azarlamasını hatırlarım..
  Her Öğretmenler gününde,büyük bir heyecanla 19 Mayıs,23 Nisan,29 Ekim Bayramlarımızda ,Albayrağımızla,renk renk krepon kağıtlarıyla Sınıfımızı arkadaşlarımla beraber neşe içinde süsleriz..Sınıfımızda bizlere sevgi ile bakan ATATÜRK'ümüzü çığlık çığlığa "ATATÜRK'üm canım Benim"şarkıları ile öperiz..
   Her Öğretmenler gününde;
Anneciğimin
 Kaneviçe işlemeli omuzuma astığı küçük torba ile meyveleri "Yerli Malı Haftası"na götürürüm.
    Her Öğretmenler gününde;
Okul çıkışı küçücük çantama kalemlerimi,Kitaplarımı,defterlerimi yerleştiririm,zıplaya zıplaya sek sek oynayarak evimize dönerim.
    Her Öğretmenler gününde;
 sınıf arkadaşlarımla kolkola,
"Daha dün annemizin kollarında yaşarken-Çiçekli bahçemizin yollarında koşarken-Şimdi Okullu olduk-Sınıfları doldurduk-Okul bizim yuvamız-Yaşasın Okulumuz"Şarkımızı söylerim.
    Her Öğretmenler gününde;
yaramaz cıvıl cıvıl çocukluğumun İlkokul sıralarına dönerim.
      HER ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE ;ÖNLERINDE SAYGIYLA EĞİLEREK,
CANIM ÖĞRETMENLERİMİN ELLERİNDEN SAYGI İLE ÖPERİM...

Saygılarımla
Gülsev Eyüboğlu

NOT:İlgi Fotoğraf 1923 Yılı Cumhuriyet Öğretmeni ve öğrencileri..

-- Satır içi resim 1
"VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN"
               ."NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE"
                        İNADINA -İLELEBET 

                           Gülsev Eyüboğlu

        

16 Kasım 2013 Cumartesi

ATATÜRK ve BOZKURT..

ATATÜRK ve BOZKURT..

Ağustos 1926 gecesi Türkiye'nin ''Bozkurt'' adlı yolcu gemisi, Fransız ''Lotus'' gemisi ile Ege Denizi'nde çarpışır. Bozkurt gemisi batar ve 8 Türk denizcisi boğularak ölür. Ertesi gün, İstanbul'a gelen Lotus gemisinin kaptanı tutuklanır ve Türk mahkemelerince 80 gün hapis cezasına çarptırılır. Lotus gemisinin kaptanının karşı çıkışları sonucu dava, Lahey Sürekli Adalet Divanı'na intikal eder.

Lahey Sürekli Adalet Divanı, 7 Eylül 1927'de, Türkiye'nin hukuka aykırı davranmadığına karar verir. Bu kararla birlikte ''Geminin adı ve Türk milletinin milli simgesi, Türk özgürlük ve bağımsızlığının timsali olmasından ötürü'', Türk heyetine, Atatürk'e verilmek üzere tunçtan bir Bozkurt heykeli armağan edilir. Bu davadan dolayı, dönemin adalet bakanı Mahmut Esat'a, Atatürk tarafından Bozkurt soyadı verilmiştir.

 

Hatta küçük izcilere yavrukurt ismini bizzat kendisi taktı. Hakkında yazılan bazı kitaplarda kendisinden Bozkurt olarak bahsedildiğini biliyoruz... Bu belgelerden biri de Ankara Ulus'ta bulunan Atatürk heykelinin kaidesindeki bozkurt başı dır.

Atatürk Zamanında Basılan Bozkurt Resimli Para ve Pullar

  
Atatürk, kurduğu devletin Türk adı, Türk dili, Türk kültürü ile yaşamasını istemiştir. Bunun için Türk Milletinin sembolü olan Bozkurtu, Türk devletinin parasınave pullara bastırarak, Bozkurt adını her yerde kullanarak yeniden Türk kültürüne yerleşmesine öncülük etmiştir.

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş yıllarında (1922-1938) Bozkurt'a büyük bir önem verilmekte idi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıllarında hemen hemen her kuruluşta Bozkurt'u görmek mümkündü. Hatta daha cumhuriyet ilan edilmeden, Ankara Hükümeti'nin bastırdığı pulların üzerine Bozkurt resmi konulmakta idi.

Türk tarihini bir bütün olarak düşünen Atatürk, milli simge olan Bozkurt'u kullandırmış, devletin temellerine Türk milliyetçiliğini yerleştirmiştir. Batılılar da bunlara bağlı olarak Atatürk'e ''Bozkurt'' adını vermişlerdir."
ALINTI...