Bu Blogda Ara

16 Eylül 2013 Pazartesi

ANADOLU'DA BİLİMSEL FELSEFE MERKEZİ TEOS VE FİLOZOF THALES..!YA DA ARTIK OKUTULMAYAN FELSEFE..

     ANADOLU'DA BİLİMSEL FELSEFE MERKEZİ TEOS VE              THALES...!
             YA DA ARTIK OKUTULMAYAN FELSEFE DERSLERİ..!

                              


   "Hayatta en hakiki mürşit İlimdir"
      Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal
               ATATÜRK

       Şimdilerde ANADOLU'nun Okullarında okutulmayan FELSEFE Derslerinin doğduğu topraklar ANADOLU'dur..!
Ve hatta Bilimin ve Bilimsel FELSEFE'nin doğduğu yerde ANADOLU'dur..FELSEFE;Özgür düşünce ile sorgulayarak üretmektir..Beyinlere zincir vurarak toplumları köle yapmak isteyen Yönetimler,önce düşünmeyi yasaklamışlardır..!!!!


      Aristoteles;Bilimsel Tabiat Felfesinin başlangıcının Antik Çağ Bilim Adamı Thales'le başladığını anlatır..

       THALES;(M.Ö.624/546)Astronomi,Matematik,Felsefe ve Geometri alanlarında çığır açmıştır.İyonya Kenti Finike'de doğmuş ancak Finike'den düşünceleri nedeniyle Milet'e sürgüne gönderilince Milet'liler keızndisine vatantaşlık verdiğinden Milet'li Thales olarak anılır.

       Ege ve Akdeniz'e hakim İyonya'nın Merkezi TEOS Kenti'dir(İzmir/Seferihisar İlçesi,ne 5 Km.uzaklıkta Sığacık Beldesinin lKm.güneyinde)..Bilimsel FELSEFE'nin en gelişmiş Okulları TEOS'tadır..THALES,TEOS'un FELSEFE MERKEZİ olmasını tek bir Yönetim Kurulu olmasını ve tüm İyon Kentlerinin TEOS'a bağlı olması için çalışmıştır..
Düşün Kenti TEOS(M.Ö.3000),Sanatçılar Kenti olarakta anılır..
        "Sanatsız kalan toplumların hayat damarlarından biri kopmuş demektir"
                           Mareşal Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK"

    ANADOLU'nun;Bilimsel Felsefe Merkezi TEOS Kentinde Bilim Kurulu Başkanlığı yapan Astronomi ve Matematik'in babası olarak anlılan THALES;Mısır'a giderek Geometri'yi ANADOLU'ya getiriyor ve kendi buluşları ilede Geometri'yi geliştiriyor..

        -Bir dairenin çapı ile iki eşite ayrıldığı,-Her ikizkenar üçgenin taban açılarının eşit olduklarını,-Birbirini kesen iki doğrunun ters açılarının eşit olduğunu,-İlk olarak daire içine dik açılı üçgeni çizen Thales;Denizlerde seyir hainde Gemilerinin birbirlerine olan seyir uzaklığını hesaplıyandır..

       TEOS'lu Filozof Protagoras'tan dinleyelim Mİ..?

        "Bütün şeylerin ölçüsü insandır.-Üşüyen için rüzgar soğuk,üşümeyen için soğuk değildir..-Saygıdan ve Hukuktan payı olmayan kişiyi Devlet için bir salgın hastalık gibi yok etmelidir...-Öğretim,yaratılışa ve çalışmaya muhtaçtır..Öğrenmeye daha gençlikten başlamalıdır..Çok derine inilmezde Ruhta Eğitim fışkırmaz..-Gramerle ilgili herşey,sözcüklerin cinsleri erkeklik,dişilik ve nesnellik diye ayrılır.Söyleyenlerin ana şekilleri şunlardır;istek,soru,yanıt,emir.."......!!!

           Şimdilerde TÜRKİYE'de;Bilim adamlarının,Arkeologların ve meraklı düşün gezginlerinin dışında "Bilimsel Felsefe"nin doğduğu TEOS Kenti'nin önemini,İnsanlığa Bilim,Felsefe,Sanat alanında çok büyük önem taşıdığının farkında olanlar ne kadardır acaba..????"

         FELSEFE'nin doğduğu topraklarda  TÜRKİYE'de Okullardan Felsefe derslerinin kaldıranların ise TEOS Kentinin adını ve önemini hiç bilmediklerine insanlık ve bizler ağlamalıyız..!

          Düşünsel bilim Felsefe Derslerini Okullardan kaldırarak,DÜŞÜNCEYİ zincirleyenlerin dillerindende "İleri Demokrasi"cümlesi eksik olmaz..Bu iki yüzlü ikilemin açıklaması "Zorba beyinlerin Devinimi"MİDİR..???

       Gerçek, TEOS'lu Şairlerin dizelerinde:

       ŞAİR ANONİOS
       Başka şey tutar mı altının yerini
       Diyor Pythermos...
       
       Tut ki kapattık bir eve bir kaç kişiyi
       Bir sürü altın,bir kilo incirle;
       Anlarsın çok geçmeden
       İncir mi değerli,altın mı ?
       =================

       ŞAİR ANEKREON

      Mor topu altın saçlı Eros'un
      Çarpıyor yine bana
      Oyuna çağırıyor beni
      Sandalları işlemeli kızla

      Ama görkemli lesbos'tan
      Gelen kız burun kıvırıyor..
      Kar düşmüş saçlarıma
      Bakakalıyorum ağzı açık
      Başka bir kızın ardından...

     Güzelim boynuna gölgesi
     Vururdu saçlarının...

      =====================


    VE ASLINDA DÜŞÜNMEK İNSAN OLMAKTIR..
Saygılarımla
Gülsev EYÜBOĞLU
16 Eylül 2013


       
      

9 Eylül 2013 Pazartesi

RAZİYE BEGÜM SULTAN...DİNCİ FESATLARIN KATLETTİRDİĞİ TÜRK KADIN HÜKÜMDAR..

RAZİYE BEGÜM SULTAN..
DİNCİ FESATLARIN KATLETTİRDİĞİ TÜRK KADIN HÜKÜMDAR..


Asya Tarihinin yine en müthiş kadınlarından biride Raziye Begüm Sultan dır.Ancak Raziye Begüm Sultan dört yıl yönetici kalabilmiştir.İlk defa İslam Hukukuyla yönetilen Devletinde;Türk Töresini devam ettirmek istediği için tüm savaşcılığına rağmen haince katledilmiştir.

1200 yıllara kadar;islamı kabul eden Türklerde,Devlet Yönetimi Töresi"YEDİ" şartında "erkek olmak"şartı yoktur.Daha sonra erkek olmak şartı;Arap Fıkıhcılarının Hz.Muhammed'in hadislerindendir diyerek"Devletini bir kadına teslim eden kavimden hayır çıkmaz"iddiasında bulundukları için,Türklerde kadın yönetici töresi terkedildi..(Bu Zehirli genli fesatlar ezelden TÜRK Kadınları düşmanlarıdır..)

Cengiz Han dönemine rastlayan 1200 lü yıllarda;Hindistanda Delhiyi Başkent yapmış İltutmuş Kağan ın kurduğu başka bir TÜRK Devleti hüküm sürüyordu.Orta Hindistanı egemenliği altına alan bu cengaver ve üstün devlet adamı İltutmuş Kağan 1236 yılında hastalanınca oğulları olmasına rağmen ilk çocuğu Raziye Begüm Sultanı veliaht gösterdi.Böylece müslüman olan TÜRK lerde ilk kez bir kadın veliaht oldu.Tüm engellemelere,fetvalara rağmen Raziye Begüm Sultan Devlet Başkanı oldu.Babası gibi adaletli cesur ve halkını koruyan bir yöneticiydi.Fil sırtında;yüzü açık peçesiz silahlı ve askeri Üniformasıyla daima halkın içinde gezdi.Devlet Buyruğu olarak"Haksızlığa uğrayanlar,üzerlerine kırmızı giysiler giysinler(kırmızı TÜRK töresidir-Hintliler hep beyaz giyiyorlardı) ki bende onları görüp farkedeyim.Onlarla yüzyüze görüşerek,dertlerini dinleyeyim".

Halk tarafından çok sevilen Raziye Begüm Sultan;islamı Şeriat bahane edilerek bu tavırları dolayısıyla yerinde gözü olan kardeşleri tarafından iffetsizlikle suçlandı.(Bu sefiller fesatlıklarını halen daha sürdürüyorlar)Raziye Begüm Sultan;yakınlarının dedikodulardan kurtulması için mutlaka evlenmesi gerektiği uyarılarına aldırmadı.Daha sonra isyancı güçlerin Türk Komutanı Altanoğluyla evlendi.Her zaman ordularının en önünde isyancı Hindularla savaştı.Her seferinde asileri püskürttü ama ne yazık ki onu islam düşmanı olarak gören kendi askerlerince ihanete uğradı.Üvey kardeşi Behram Şah ordusuna yenildi.Eşi Altanoğlu ona kaç canını kurtar diyerek savaşa savaşa öldü.Günlerce at üstünde yol alan Raziye Begüm Sultan;rastladığı bir Hintli köylüden su istedi.Bir ağaca yaslanarak suyunu içerken hain Hintli onun savaşcı bir kadın olduğunu anlayınca üzerindeki kıymetli taşlar için sinsice Raziye Begüm Sultanı harçerledi.

Raziye Begüm Sultanın sadık askerleri heryerde onu aramaya çıktılar.Elbiselerini satmaya çalışan Hintliyi tutuklayarak ölüsünün olduğu yere geldiler.

Askerleri ;cesur,yılmayan en önde savaşan Komutanlarını,Cenne Irmağı kenarına gömdüler.Daha sonra yıllarca ona ağlayacak halkı ve askerleri,kahraman Sultanları Raziye Begüm'e Anıt Mezar inşa ettiler.

Tek başına dört yıl Hindistana hükmeden,kendi adına para bastırtan ve Nevbet çaldıran Yiğit Türk Kadın Hakan Raziye Begüm Sultan ın yaman kişiliği yazdığı şiirlerden birinin dörtlüğünde bellidir.
Raziye Begüm Sultan Savaşçı kişiliği yanında derin duygular çağrıştıran Şiirleri ile de korkusuz bir şairdi..

"-GÜNEŞ IŞIKLARININ
-ARADA BİR BÖYLE TİTREŞMESİ
-BENİM GİBİ GAZABLI BAKIŞLARIMDAN
-DEĞİLDİRDE NEDİR YANİ?...."

.................TÜRK KADINLARININ ULU ANA'LARINDAN YİĞİT ANA RAZİYE BEGÜM SULTAN;AZİZ YİĞİT RUHUN ŞAD OLSUN..KAHRAMANLIĞIN YİĞİTLİĞİN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM..
......TÜRK OLMAK YİĞİTLİKTİR..YİĞİTLİĞİN DİŞİSİ ERKEĞİ OLMAZ..
......NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE-İNADINA İLELEBET
SAYGILARIMLA
GÜLSEV EYÜBOĞLU
28 ARALIK 2008

6 Eylül 2013 Cuma

SİZZZ,MİHRİMAH SULTAN'DAN DAHA MI MÜSLÜMANSINIZ..???




  SİZZZ,MİHRİMAH SULTAN'DAN DAHA MI    MÜSLÜMANSINIZ..???


  EVET..Eyyy KİNİDARlar görün..!!
  Aynı zamanda HALİFE Makamında oturan Kanuni Sultan Süleyman'nın Kız evladı Mihrimah Sultan'ın asaletiyle uygarca özenle topladığı saçlarının güzelliğinde başındaki Taç ile resmini görün..!!O dönemde bu uygar TÜRK Kadını HAN Kızı Resmini yaptırmış..
Zehirli kinidarlar sizz şimdi bu Asil TÜRK Kadınına kafir Mİ diyeceksiniz HA..??
   
  Anglo-Sakson Cizvit Papazlarının kurguladığı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerine dinamit döşeme simgesi Ilımlı İslam projesinin sözüm ona tesettürü olan Türban ki aslında Haçlıların TÜRK Coğrafyalarını kıskaç içine alan 1940 lı yılların dışardan içeriye Yeşil Kuşakçılarının sembolü değilmidir..??
     Tesettür,peki kim tasarladı bu sembolü..?Fransa'da beslenerek İRAN'IN başına geçirilen Molla Sarıklarıyla kurdurulan sözüm ona İslam Cumhuriyetinde zorunlu tesettürü Kara çarçaf olarak tasarlıyanlar MI..??İran'da yüzbinlerce kadına KARA ÇARÇAF giydirmek için vahşice tecavüz ve işkence edenler hafızalardan silindi Mİ..?
Afganistan'da sözüm ona Kadınlara özgürlük getirilecek diye,kadınları"BURGA"lara hapsedenler KİM..?O Medeniyet havarisi Batılılar değil Mİ..??
      Madem İSLAMİDİR niye her ülkede tesettür aynı değil..?Yanıt hazır..-her ülkenin kültürü ayrı--Yaa öyle Mİ..??Pekii KURAN-I KERİM'in emirleri BİR değilmidir..??
      Sizi gidi Anglo-Sakson havarileri Cizvit Papazları SİZİİİ...!
      İSLAMİYETİ ,HAÇLILARA parçalattınız..İSLAMİYETİN Kutsalı KABE'nin etrafına Gökdelenler diktirdiniz..Kahire'de Emevi Halifesinin kese kese altınlarıyla Haçlılarla TÜRKLERE Karşı İttifaklarında yetiştirdikleri katiller sürücü Haccaci Suikastçılarını 21.Yüzyılda yeniden binlerce yetiştirerek "ALLAHU EKBER" nidalarıyla hunharca vahşice masum müslümanları ve adını ağzınıza almadan Türkleri katlettiriyorsunuz..!
      İSLAM Coğrafyalarını KAN Gölüne döndürdünüz..
BU NE KİN..??Bu ne İnsanlık DÜŞMANLIĞI..?
    İngilizlerin TÜRK İmparatorluğunu parçalamak için kurdurduğu Vahhabiyetide sinsice hak Mezhep yaparak Dİyanet İşleri Başkanlı'ğının içine yerleştirdiniz..!!!TÜRK Milletinin DİN'ine saldırıyıda Kara Hiyanet Mondros Mütarekesinin üçüncü kuşak Tetikçi Medyasına yaptırdınız,yaptırıyorsunuz..!Hayasızca dalga geçerek sözüm ona DİNİDAR Adamlarınızın karşılarınada özenle yetiştirilen her konuda uzman(!)dekolteleri açıkta Kadıncık Sunucularınızı yerleştirdiniz..!Ahlak yoksunu basit kadıncıkları sanatçı kisvesi giydirerek her türlü hayasızlıklarını hoş görerek toplum önderi olarak pazarladınız..
   Ancak iğrenç bakışlarınızla,tıslayan çatal dillerinizle TÜRK Kadınlarınıda başları açık diye ahlaksız ilan ettiniz..O rezil kadınlarınız,TÜRK Kadınının kesip attığı tırnak bile olamaz..13-14 yaşındaki kız çocuklarıyla evlenmeyi normal sayan hepiniz AHLAKSIZSINIZ..!!
     Aaaa sahii ILIMLI İSLAM da böyle oluyor öyle Mİ..?
     Kan Emici HAÇLI Şeytanları,Kanla İrfanla kurulan TÜRK DEVLETİ Türkiye Cumhuriyeti'ni parça parça yıkarak Eyaletlere bölmek için TÜRKİYE'nin başınada ILIMLI İSLAM Çorabını ilmek ilmek ördüler..Asil TÜRK MİLLETİ'ne,TÜRK DEVLETİ'NİN Kurucusu ATATÜRK'e ve TÜRK DEVLETİ'nin bekası TÜRK ORDUSU'na en büyük düşman olarak soy seçerelerini takip ederek Siyonist gömlekli Vatansız,Bayraksız,Milletsiz Yerli Misyoner işbirlikçiler,Sizz Dindar görünerek TÜRK'ÜN "DİN"ine,Milliyetçi görünerek TÜRK'ün Milliyetçiliğine,Devlet adamı görünerek TÜRK'ün Devleti'ne saldırdınız,saldırıyorsunuz..!!

     Şimdiii,TÜRK İmparatorluğu HAN'ı Kanuni Sultan Süleyman,o dönemlerde İSLAM Halifesi değilmi..?EVET..!
     Sizzz İslam Halifesi Kanuni Sultan Süleyman'dan daha MI İyi biliyorsunuz İSLAMİYETİ..?????

     HADDİNİZİ BİLİN HADDİNİZİ..!!
     TÜRK'ÜN "SON"U GELDİ DİYE OVUŞTURDUĞUNUZ KANLI ELLERİNİZLE KENDİNİZİ BOĞACAKSINIZ KENDİNİZİ..!!
     EVET,"SON"UN "SON"U ANCAK TÜRK'ÜN "SON"U DEĞİL TOPYEKÜN HEPİNİZİN "SON"UDUR..
    BİLİNE...
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE-İNADINA DÜNYA DURDUKÇA..
    BİZ TÜRKLER DELİ'KANLIYIZ...
    SİZ KİMSİNİZ BEE,KİM..???
    BİZİM VARLIĞIMIZ TÜRK VARLIĞINA ARMAĞANDIR..
    Saygılarımla
    07 Eylül 2013 
                     Gülsev EYÜBOĞLU