Bu Blogda Ara

12 Eylül 2015 Cumartesi

VE NİYE 12 EYLÜL YA DA BU HANGİ 12 EYLÜL ??..

"

VE NİYE 12 EYLÜL,YA DA BU HANGİ 12 EYLÜL?"...
Tarih,12 Eylül 1919 Yer Payitaht İstanbul;,İstanbul Hükümeti ile İngiliz Hükümeti arasında yapılan "gizli" anlaşma"
İngiliz kayıtlarında adı 12 Eylül 1919"Kostantinopolis"anlaşması...
OKUYALIM..!
1)İngiliz Hükümeti:Osmanlı İmparatorluğu üzerinde "genel bir manda yetkisine"sahip olmak şartıyla bağımsızlık ve toprak bütünlüğünü garanti eder.
2)-Konstantinopolis:Boğazların,İngiliz Hakimiyeti ve koruması altında olmak şartıyla Sultanlık ve Hilafet Merkezi olmaya devam eder.
3)-Osmanlı Devleti:Bağımsız bir "kürdistan"kurulmasına asla karşı çıkmayacaktır.
4)-İngiliz korumasına karşılık:Türk Hükümeti,İngiltere'ye Suriye ve Mezopotamya'daki İngiliz Hakimiyetinin korunması için destek verir ve aynı amaca yönelik olarak:Halife,Mezopotamya,Suriye ve diğer müslümanlarla yerleşik bölgelerde İngilizlere manevi destek vermeyi kabul eder.
5)İngiltere:Sultan otoritesine ve Hükümetine karşı kurulmuş yada kurulacak olan Çetelere(Milis kuvvetleri) yada Askeri Birliklere karşı Osmanlı Hükümetine Askeri destek vermeyi taahhüt eder.
6)-Osmanlı Devleti;Kıbrıs ve Mısır üzerindeki bütün haklarından vazgeçecektir.
7)-Bu konvansiyon,özel ve yarı resmi bir belge olarak kabul edilir.İngiliz Hükümeti,bu anlaşmada kabul edilen hususların gerçekleşmesi için Konferansta İstanbul Hükümetini desteklemeyi taahhüt eder.
8)-Barış koşulları Yüksek Konseyde karara bağlandıktan sonra Majesteleri Sultan Vahüdettin,Bu anlaşmanın 4. ve 5.maddelerindeki koşulları kapsayan ve bu anlaşmaya uygun yeni bir anlaşma yapmayı kabul eder.Sözü edilen anlaşmada tıpkı bu anlaşma gibi "gizli"olacaktır.
Kostantinopolis'te yapılan ve cift nüsha olan bu anlaşma iki tarafcada 12 Eylül 1919 günü imzalanmıştır.
Taraflar:
Majesteleri İngiltere Kraliyeti ve İngiltere Hükümeti adına
M.Fresrer ve H.N.Churchill
Masejteleri Osmanlı Sultanlığı ve Osmanlı Hükümeti adına
Sadrazam Damat Ferit Paşa
Kaynak:1942 Prof.Hikmet Bayur...................
12 Eylül 1919 günü Türk Hükümetinin"gizli"olarak İngiltere ile yaptığı bu anlaşma 6 asırlık Türk Payitahtı İstanbul'da yapıldı.İstanbul"Kostantinopolis"adıyla kayıt altına alındı.Yani yeniden Haçlılara teslim edildi.Kimler tarafından Türk Devleti'ni yönetenler tarafından...
Peki 12 Eylül 1919 günü yani aynı gün başka ne oldu?
Gazi Mustafa Kemal Paşa Başkanlığında toplanan Sivas Kongresi Bildirisi Sivas'ta halka açık toplantıda ilan edildi.
Yani 12 Eylül 1919 günü Türk Milleti,Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde bütün dünyaya ve yurdunu işgal edenlere ve ettirenlere karşı "resmi"olarak İSTİKLAL SAVAŞINI başlattı.
İstanbul Hükümeti Sadrazamı Damat Ferit Paşa'nın İngiliz Hükümeti ile yaptığı 12 Eylül 1919 Gizli Anlaşma'nın 8 maddelik şartlarında ,o günden bugüne Avrupa'lıların ya da Haçlıların Türk Devletine olan bakış açısında !!!!ne DEĞİŞTİ?
HİÇ bir şey değişmedi!Dedelerden torunlara nesilden nesile devam etti ve ediyor!
Atalarımız ne güzel buyruk vermişler!
"Tarih tekerrürden ibarettir"Evet tarihler tekerrür ettirilir hemde "özel gün"tekerrürleri yada rövanşları asla hiç unutulmadan!
12 Eylül 1919 günü Türk Milleti Sivas'ta bu"12 Eylül 1919 Kostantinopolis gaflet dalalet hiyanet anlaşması"nı yok edeceğini ilan etti..
Aynı tarih,12 Eylül 1919 Kostantinopolis"gizli"anlaşması
12 Eylül 1919 Türk Milletinin Sivas Kongresi "Vatan namustur satılamaz"Bildirisi...Bu bir tesadüfmü acaba?
VE yine 12 Eylül 1922 ,İzmir'den Türk Milletinin Ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Paşa: 40 asırlık TÜRK Vatanının TÜRK Milletine ait olduğunu bütün dünyaya ilAn ediyor!!
DİNLEYELİM !!!
"Akdeniz !!!Kahraman Askerlerimizin ZAFER teraneleriyle dalgalanıyor!Ordularımızın kabiliyet ve kudreti,bilumum düşmanlarımıza dehşet,dostlarımıza güven verecek mükemmellikte kendisini gösterdi.Büyük ZAFER,özellikle senin eserindir.BÜYÜK VE SOYLU TÜRK MİLLETİ!!Anadolu'nun İstiklali Zaferini tebrik ederken sana İzmir'den,Bursa'dan,Akdeniz ufuklarından Ordularının selamınıda sunuyorum"
Şimdiiiiiiiiii...
Büyük ve Soylu Türk Milletinin Ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Paşa,acaba niye özellikle 12 Eylül gününü seçti ?
Yanıtı 12 Eylül 1919 günü İngilizlerle imzalanan"gizli"hiyanet anlaşmasının maddelerinde..
VEEE...
VE NİYE 12 EYLÜL?
YA DA BU HANGİ 12 EYLÜL?
TABİİ Kİ ANLAYANA...!!!!!!!!
12 EYLÜL 2010
SAYGILARIMLA
GÜLSEV EYÜBOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder